The Ecstacy Of Anime 2017

geplaatst in: Uncategorized | 0

Anime 2017 partijleiders en schrijver

Heel Nederland zit al maanden in de spanning: hoe zal de formatie aflopen? Nu blijkt dat de partijleiders niet in een vergaderzaal zaten om standpunten uit te ruilen, maar op Anime 2017 rondliepen. Met prangende vragen als: ‘willen we meer of minder weebs?’

Maar goed, het is klaar! Nu is het altijd wel een beetje druk in de aanloop naar een animecon, maar zoals de afgelopen weken heb ik het nog niet meegemaakt. Niet alleen kwamen onze eerste twee Hanabi manga uit (RunRun en Wilde Haren, allebei hier te koop in de speciale webshop), maar ik moest ook helpen om een scriptie af te schrijven. De deadline daarvan? Twee dagen na de con. SLIK!

180+!
Dus je kunt je voorstellen dat ik weinig tijd heb gehad om even adem te halen. Sterker nog, het moment waarop ik deze woorden schrijf is het eerste dat ik even geen enorme deadline meer in mijn nek heb hijgen. Toch heb ik een superweekend gehad. Anime is altijd hard werken, maar met meer dan 180 verkochte boeken (inclusief Pindakaas en Sushi 3) mag ik niet klagen. Zelfs niet over pijnlijke vingers na al dat signeren.

Wat ik in ieder geval nog wil doen is de winnaars van de Dutch Manga Awards 2017 feliciteren. Cy en Joris Habraken hebben beide puik werk afgeleverd in respectievelijk de categorieën Short Story en Character Design. Ook de overige genomineerden verdienen applaus, lees hier de hele lijst. Het was een eer de wedstrijd te mogen jureren, en hopelijk zien we volgend jaar nóg meer deelnemers met inzendingen van nóg oogverpletterende kwaliteit. We kunnen als organisatoren dan ook veel verbeteren, zoals tijdiger de genomineerden op de hoogte stellen en een nog grotere expositieruimte. Tekenaars, waar wachten jullie nog op?

Wegsneaken
Normaal gesproken kan ik op een con altijd wel even een rondje maken, maar zelfs dat zat er dit weekend op Anime 2017 nauwelijks in. Mijn doel voor Abunai, strakjes eind augustus, is dan ook om ietsje vaker van de stand weg te sneaken om te genieten van alles wat het festival te bieden heeft. Waar moet ik anders inspiratie vandaan halen? Benieuwd wie ik daar weer tegen ga komen. Qua politieke leiders, bedoel ik.