Mangavuurwerk

geplaatst in: Uncategorized | 0

Terwijl ik eindeloze rondjes sumoworstel met het plot van mijn nieuwe roman, gebeurt er stiekem best wat achter de schermen. De nieuwe manga die we binnenkort gaan uitgeven bijvoorbeeld. Wuh-whaaaaat?!

We noemen ons nieuwe label ‘Hanabi’, Japans voor vuurwerk. Oké, letterlijk betekenen de kanji van dat woord vuurbloem, wat verklaart waarom Mario bloemen plukt om vuurballen te kunnen gooien. Weer wat geleerd. In ieder geval, Hanabi heb ik opgericht samen met Marc de Lobie van Syndikaat, die een mooie grijze baard heeft die laat zien hoe bikkelhard het leven als stripuitgever is. We zijn van plan om nieuwe Nederlandse (!) manga uit te geven. Het barst hier namelijk van het talent, wat je op alle cons kunt zien. Er is echter nog geen toegewijde mangauitgever waar dat talent terecht kan, dus daar gaan wij voor zorgen. We lanceren onze eerste twee manga op 9 juni op Anime 2017 in Den Haag. RunRun – A Sukeban Story van Johan Neefjes en Wilde Haren van Elsje Bakker (die ook de covers voor Pindakaas en Sushi tekende).

Nederlandse Manga van Hanabi Publishers

Meer weten over deze titels, een preview lezen of misschien zelfs pre-orderen als je helemaal hyped bent? Ninja-teleporteer meteen naar de site en laat hier gerust een blok hout achter.