Contact
Het kan zomaar gebeuren. Ineens heb je een vraag, ligt er een schitterend stuk fanart voor je op tafel, of brandt er een idioot slimme suggestie in je hoofd over hoe het beter en leuker kan. Wacht in dat geval geen seconde langer en neem contact met ons op. Stuur een e-mail naar schrijverleeuwenhart@gmail.com.

Manuscripten
Maar wacht. Misschien heb je wel een verhaal geschreven. Een boek zelfs. En je hebt het idee dat dat bij ons aan het juiste adres is, omdat je Pindakaas en Sushi hebt gelezen, ons hebt gezien op een animecon of geekfestival, en dacht: ‘Dit wil ik ook!’ Nou, dat kan. Hier zijn enkele richtlijnen om je manuscript in te leveren:


  • library_verticalUitgeverij Leeuwenhart richt zich op een geek publiek. Nu is er geen vaste omlijning van het begrip ‘geek’, maar je kunt wel een beetje aanvoelen wat voor boeken daarin vallen. Geek is: sciencefiction, fantasy, popcultuur, superhelden, nerdy hobbies, films, games, wetenschap. Scott Pilgrim, Dune, Lord of the Rings, Lovecraft! Bij twijfel, stuur het in en dan zie je vanzelf of er een klik is.
  • Bekijk goed wat je met je boek wilt en of dat aansluit bij ons. Onze uitgaven liggen bijvoorbeeld nauwelijks in boekenwinkels, we verkopen ze vooral online en op beurzen. Dat kan heel fijn zijn als je goed weet wie je publiek is en hoe je ze op een slimme manier kunt bereiken. Maar als je liever in de boekhandel wilt liggen, ben je bij ons wellicht niet aan het juiste adres. Dan kun je beter bij een grotere, mainstream uitgever terecht.
  • Heb je al een idee wie je lezers zullen zijn, en hoe je die gaat bereiken? Wij verwachten dat je zelf actief zult zijn in het pluggen & promoten van je boek. Sterker nog, het is een groot pluspunt als je al een (klein) publiek hebt, via een blog of website, een column of iets anders waardoor je bijvoorbeeld al een paar honderd fans hebt die je werk willen lezen.
  • Zorg voor een goed leesbaar manuscript, met zo min mogelijk taal- en spelfouten. Kies een prettig lezend lettertype, grootte 11 of 12. Als je een goede eerste indruk maakt, nodig je uit om te lezen. Stuur ook een synopsis mee.
  • Tip! Laat alles wat je schrijft eerst door vrienden en familie lezen. Zelf zie je vaak niet meer de kleine foutjes die een ander opvallen, en een fris setje ogen kan problemen in een verhaal spotten.

Voldoet je manuscript aan deze punten? Verstuur het dan naar schrijverleeuwenhart@gmail.com. Het kan even duren voordat er een reactie verschijnt, alvast bedankt voor je geduld.